La reforma del carrer Damas Calvet de Figueres ha topat amb un nou entrebanc. Una setmana després que el vial s'obrís al trànsit l'Ajuntament ja hi ha col·locat una tanca d'advertiment perquè hi ha un ressalt mal executat que ha causat danys en vehicles. Les obres del vial acumulaven retards i els treballs d'asfaltatge es van reprendre fa dues setmanes.

El punt problemàtic es troba a l'encreuament entre el carrer Damas Calvet i Anicet de Pagès. Segons l'Ajuntament, aquest ressalt ja estava inclòs en el projecte executiu de les obres, però s'ha fet massa pronunciat i ha ocasionat que alguns vehicles hi freguessin amb la part davantera. De fet, a l'asfaltat s'hi poden observar les ratllades ocasionades precisament pel frec de la part inferior dels cotxes.

Des del consistori, expliquen que aquest canvi de nivell estava previst per facilitar el desguàs de les aigües pluvials cap al clavegueram, ja que en episodis de forta pluja l'aigua discorria fins el passeig Nou i l'aparcament soterrat. El ressalt, però, ha estat mal executat i ara caldrà rebaixar-ne el nivell. Aquests treballs els assumirà la brigada municipal.

Segons han explicat aquestes mateixes fonts, la problemàtica també està causada perquè els vehicles no redueixen la velocitat en aproximar-se al semàfor.

Des del grup de Junts per Figueres es va evidenciar aquesta situació en el darrer ple municipal. El portaveu del grup, Jordi Masquef, va demanar a l'equip de govern mesures per solventar-ho. «Hi ha un sot sense senyalitzar entre el nou i el vell asfaltatge i molta gent ens comenta que s'hi deixa la part inferior del cotxe. Ciutadans ens han fet arribar que s'hi han deixat la part inferior del cotxe», deia Masquef.

«Tots sabem que aquesta empresa ens causa les dificultats que ens causa», responia el vicealcalde Pere Casellas, en referència a l'empresa adjudicatària TEX Ampurdan, a qui van sancionar amb 8.000 euros pel retard en els treballs. Precisament en la darrera Junta de Govern local es van desestimar els recursos de reposició presentats per la constructora contra aquestes sancions.

Els treballs es van reprendre la setmana passada i el divendres es va obrir al trànsit. L'asfaltat estava previst per al passat 11 de desembre i les penalitats es van imposar després de diversos requeriments, segons va exposar Casellas. Les obres de millora es van iniciar el mes de setembre, i consistien a millorar la xarxa de sanejament, l'accessibilitat i la pavimentació del carrer.