Persecució de pel·lícula la que es va viure aquest dijous al migdia a l'autopista entre el sud de França i Bàscara. Un conductor amb un Audi va fugir a altes velocitats per l'A9 i després l'AP-7 durant més de 100 quilòmetres. Durant el seu trajecte es va saltar dos controls policials, un al país gal i l'altre a la Jonquera. Finalment, la fugida va acabar amb el cotxe encastat contra un camió a l'altura de Bàscara.

En el control de la Jonquera, que va ferir un policia nacional i va estar apunt d'altropellar-ne un altre. Els agents fins i tot van tirar trets a l'aire perquè l'home s'aturés però no va fer-los cas. Finalmentels Mossos d'Esquadra que també es van unir a la persecució van acabar detenint el xofer del cotxe d'alta gamma. Ho van fer agents de l'Àrea Regional de Trànsit, ja que són els que van atendre l'accident que va protagonitzar a Bàscara. El vehicle es va encastar contra un camió i va dificultar el trànsit durant més de dues hores.

Els fets van desencadenar-se a la sortida de l'A9 de Sigéan, en territori francès. Aquí la policia francesa tenia un control muntat però aquest vehicle se'l va saltar. Ràpidament, els francesos van alertar al centre de Centre de Cooperació Policial i Duanera on hi ha totes les forces policials del que acabava de passar i que el vehicle anava a altes velocitats per l'autopista i podria entrar a Espanya.

Des de la Jonquera, la Policia Nacional va establir un control per aturar-lo. Aquí, segons fonts policials, se'l va frenar però el conductor no va dubtar a fer un cop al braç a un policia i deixar-lo ferit lleu quan l'anaven a identificar. Va tornar a enfilar per l'autopista i va estar a punt d'atropellar un company del policia. La persecució, on també hi participaven els Mossos d'Esquadra, va seguir per l'autopista i per un moment, el vehicle va desaparèixer a l'horitzó però es va encastar contra un camió.

El conductor va resultar ferit de poca gravetat i va ser traslladat al Trueta. Es tracta d'un jove de 26 anys, francès, amb antecedents per tràfic de drogues. En aquest cas se'l va detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit per part dels Mossos de Trànsit arran de la conducció temerària i per part de la Policia Nacional per atemptat contra els agents de l'autoritat.