L'Ajuntament de Roses ha engegat una nova campanya per conscienciar els joves que «Per Carnaval no tot s'hi val» amb la creació del joc QRnaval. Enguany se celebrarà la darrera edició d'aquesta campanya, que es reinventarà a partir del 2021 amb noves actuacions i propostes dirigides a la conscienciació i prevenció, i que es realitzaran de forma permanent al llarg de tot l'any. Les campanyes pretenen evitar que els joves beguin, es droguin o hi hagi baralles i bretolades durant el Carnaval.

Amb el missatge «T'acabes de registrar a una web donant les teves dades sense tenir ni idea de qui som ni què farem» comença el joc de QRnaval d'aquesta campanya.

Els participants han d'aconseguir intercanviar cromos amb codis QR que s'han d'escanejar, els quals els traslladen a nous missatges amb continguts diversos de la campanya «Per Carnaval no tot s'hi val».

Les campanyes es van engegar per reduir algunes problemàtiques, com el consum de droga, alcohol o les baralles.

Al llarg dels dies que duri el concurs, aniran apareixent codis QR en diferents formats i espais de la població. Amb cada codi escanejat, el participant se situarà en una posició del rànquing general.

Les persones que aconsegueixin més puntuació s'enduran una recompensa i tots els participants optaran també al sorteig d'una recompensa addicional.