L'Ajuntament de Roses impulsarà campanyes de conscienciació per combatre l'incivisme en els abocaments de residus als carrers i espais públics. Es tracta d'una de les propostes del paquet de mesures per erradicar l'acumulació de residus i voluminosos a la via pública. A més, l'Ajuntament ha emès un comunicat en què recorda que les sancions per aquestes infraccions oscil·len entre els 300 i els 3.000 euros.

La darrera de les sancions es va imposar el passat dijous, en detectar el responsable d'un abocament de restes vegetals a un carrer de la urbanització de Mas Fumats. Precisament, les urbanitzacions són un dels punts que més pateixen aquestes conductes i per tal de combatre-ho la Policia Local hi fa controls diaris. Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, s'ha incrementat la presència policial a les urbanitzacions per combatre «comportaments problemàtics», com ara el de Mas Fumats de la setmana passada.

Així mateix, assegura que passat Carnaval s'iniciarà una campanya de conscienciació sobre civisme. «És un tema que no aconseguim resoldre i els ciutadans han de saber que els pot caure una sanció important», diu, en referència al màxim de 3.000 euros de multa que es poden imposar. A més, alerta que contribueix a «degradar» la imatge de Roses. Plana, a més, recorda que hi ha un servei municipal de recollida de voluminosos. Sobre les sancions imposades l'any passat en matèria de civisme, assenyala que no es disposa d'aquesta dada desglossada per tipus d'infraccions.