Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes a Roses que transportaven mitja tona d'haixix en una furgoneta oculta en un camió. Els detinguts, dos dels quals han ingressat a presó, traslladaven la droga des del sud d'Espanya fins a França. Una ruta habitual en narcotraficants que operen des del sud per portar la droga al nord d'Europa.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació a principis del mes de febrer quan van tenir coneixement que un grup de persones amb domicili a Roses es dedicava a transportar haixix en vehicles des del sud d'Espanya.

Fruit de les indagacions policials, es van identificar un dels membres del grup, que ja tenia antecedents policials per fets similars, i van localitzar un camió amb les plaques de matrícula canviades en un descampat de la urbanització de Santa Margarida de Roses, molt a prop del seu domicili.

Creuar la frontera

Els investigadors van constatar que el grup estava integrat per tres homes que transportaven la droga en una furgoneta de lloguer fins a una nau industrial a Roses, on la deixaven uns dies per veure si la policia els havia seguit. Posteriorment carregaven el furgó en el remolc d'un camió per traspassar així la frontera amb França.

A més, com a mesura de seguretat utilitzaven un turisme, també de lloguer, que conduïa un dels arrestats i que tenia la funció de cotxe «llançadora» amb la finalitat de detectar la presència de possibles controls policials.

Es tracta d'una pràctica habitual que porten a terme grups de narcotraficants per tal d'evitar que se'ls enxampin quan transporten la droga. La investigació va seguir endavant i el dia 5 de febrer els agents van observar com el camió amb plaques canviades i el turisme que feien servir de cotxe «llançadora» s'adreçaven a una nau industrial al polígon industrial Vilamalla de Roses i com minuts després tornaven a sortir tots dos vehicles.

Els investigadors van aturar el camió que acabava de sortir del recinte i van comprovar que a l'interior del remolc hi havia carregada la furgoneta de lloguer dins de la qual hi havia quinze fardells de 30 quilos d'haxix cadascun.

Els transportistes

Davant aquests fets, els Mossos d'Esquadra van arrestar el conductor i unes hores més tard van detenir els altres dos homes que havien participat en el transport de la mercaderia. Els tres detinguts, de nacionalitat espanyola i de 40, 42 i 56 anys, van passar a disposició judicial el 8 de febrer i el jutge de Figueres va decretar llibertat amb càrrecs pel tercer i presó provisional per als altres dos.

La investigació policial d'aquest grup criminal continua oberta i els Mossos d'Esquadra no descarten més detencions