Borrassà es connectarà a la xarxa d'aigües de Figueres que s'alimenta de l'embassament de Boadella. L'empresa adjudicatària, Agrotècnica del Segrià de Lledia, està portant a terme les obres del darrer tram.

La infraestructura té un pressupost d'adjudicació de 369.395,87 € IVA inclòs, i per finançar-la es compta amb subvencions de la Diputació de Girona i de la Generalitat.

Els treballs han començat per la zona on hi ha el dipòsit municipal d'aigua potable i han continuat en direcció est.

En les properes hores la canonada de subministrament que distribuirà l'aigua arribarà a l'alçada del rentador, ha informat l'Ajuntament.

Els diversos trams de canonada s'han anat soldant i un cop consolidada la soldadura, una màquina està soterrant la canalera, que globalment, i en tot el traçat, tindrà uns 4.680 metres de llarg.

La xarxa transcorrerà des del dipòsit municipal d'aigua potable, que té una capacitat de 240 m3, fins arribar al límit entre els municipis de Santa Llogaia d'Àlguema -que ha autoritzat el pas de l'obra- i Borrassà, des d'on es connectarà amb el tram que ja estava fet, des d'on es rebrà l'aigua procedent de la xarxa figuerenca.

L'obra inclourà un punt de bombament per garantir la pressió necessària per transportar l'aigua.

Borrassà pateix des de fa anys problemes de nitrats a l'aigua. El 2017 fins i tot es va posar en marxa una planta per eliminar-los de l'aigua contaminada.

A més, pateixen problemes durant l'estiu quan s'assequen els pous.

La connexió amb la xarxa de Figueres els garanteix una bona qualitat de l'aigua.