13 de febrer de 2020
13.02.2020
Diari de Girona

Figueres demana a l'Agència d'Habitatge la cessió de més pisos amb finalitats socials

El regidor José Castellón defensa que cal donar resposta a "situacions de vulnerabilitat"

13.02.2020 | 12:57
El bloc de pisos de la plaça Joan Tutau de protecció oficial

El regidor d'Habitatge de l'ajuntament de Figueres, José Castellón, s'ha reunit amb representants de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a Girona per tal de demanar una gestió directa de més habitatges de l'agència i donar resposta a les necessitats d'habitatge de Figueres.

El consistori disposa de 70 habitatges socials, 54 dels quals els té en propietat i una vintena cedits per la Generalitat, segons les darreres dades facilitades per l'Ajuntament. Amb l'objectiu d'augmentar el parc d'habitatge social a 200 immobles, l'Ajuntament preveu comprar en els propers mesos 11 pisos amb el dret de tanteig i retracte i llogar-ne 16 més. 

Amb els 27 nous immobles que es preveu per a finals d'any, la borsa fregarà el centenar d'habitatges de l'administració. A més, aquest 2020 s'aplicarà un recàrrec del 50% en l'IBI dels pisos desocupats. 

L'objectiu és treballar coordinadament amb l'Agència de l'Habitatge i tots els agents implicats, formar sinèrgies i actuar i prendre mesures, sobretot pel que fa a grans tenidors de pisos buits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook