Un robatori ha deixat l'associació Ona de Figueres, de famílies de discapacitats intel·lectuals, sense instruments musicals. Els lladres van esbotzar el pany del magatzem de l'entitat, al carrer Colom, i es van endur una bateria, set guitarres, un mesclador, micròfons i dos altaveus, segons la denúncia presentada als Mossos d'Esquadra, que investiguen els fets. L'entitat treballa per fomentar la inserció social d'aquest col·lectiu.

El material sostret era utilitzat pels espectacles i playbacks que organitzen els caps de setmana en festes i actes arreu de la comarca i es guardava en aquest local que en tenen cedit l'ús per part de la propietat.

La presidenta de l'associació, Marisol Bosch, alerta que ara ja no podran fer aquesta activitat, que per als usuaris de l'associació era una «teràpia» perquè contribuïa a millorar la seva vida social. Els instruments van ser adquirits de segona mà i alguns d'ells diu que no funcionaven correctament, però que els eren d'utilitat pels seus espectacles.

L'associació, a més, explica que els incidents coincideixen amb la instal·lació davant del magatzem d'uns contenidors aquest passat estiu. I és que la porta del local està malmesa per un foc que es va produir als contenidors. L'entitat va posar en coneixement de l'Ajuntament els incidents, però diuen que no s'ha realitzat cap acció «i al final s'ha arribat a aquest extrem».

Des de l'Ajuntament, desvinculen els incidents dels contenidors i defensen que s'està treballant per trobar-hi una solució, però que és difícil reubicar-los en un altre carrer perquè els camions de recollida tenen dificultats d'accés.