15 de febrer de 2020
15.02.2020
Diari de Girona

Borrassà connecta l'aigua amb Figueres per acabar amb els nitrats i la sequera

La població s'alimentarà de l'embassament de Darnius-Boadella després d'anys de problemes, sobretot durant l'estiu Les obres tenen un cost de 369.395 euros i consisteixen a fer les canonades per connectar-se a la xarxa figuerenca

15.02.2020 | 01:28
Les obres que s'estan portant a terme per connectar-se amb la xarxa de Figueres.

Borrassà es connectarà a la xarxa d'aigües de Figueres que s'alimenta de l'embassament de Darnius-Boadella per resoldre els problemes de nitrats i de falta d'aigua per la sequera. L'empresa adjudicatària, Agrotècnica del Segrià de Lledia, està portant a terme les obres del darrer tram. La infraestructura té un pressupost d'adjudicació de 369.395,87 ? IVA inclòs, i per finançar-la es compta amb subvencions de la Diputació de Girona i de la Generalitat.

Els treballs han començat per la zona on hi ha el dipòsit municipal d'aigua potable i han continuat en direcció est.

La canonada de subministrament que distribuirà l'aigua arribarà a l'altura del rentador en breu, ha informat l'Ajuntament. Els diversos trams de canonada s'han anat soldant i un cop consolidada la soldadura, una màquina està soterrant la canalera, que globalment, i en tot el traçat, tindrà uns 4.680 metres de llarg.

La xarxa transcorrerà des del dipòsit municipal d'aigua potable, que té una capacitat de 240 m3, fins arribar al límit entre els municipis de Santa Llogaia d'Àlguema -que ha autoritzat el pas de l'obra- i Borrassà, des d'on es connectarà amb el tram que ja estava fet, des d'on es rebrà l'aigua procedent de la xarxa figuerenca. L'obra inclourà un punt de bombament per garantir la pressió necessària per transportar l'aigua.

Borrassà pateix des de fa anys problemes de subministrament per nitrats i per la sequera.

El 2017 fins i tot es va posar en marxa una planta pionera per eliminar els nitrats de l'aigua contaminada. A més, pateixen problemes durant l'estiu quan s'assequen els pous.

La connexió amb la xarxa de Figueres els garanteix una bona qualitat de l'aigua.

L'embassament de Boadella dona aigua a diversos municipis de la zona nord de la comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook