La Guàrdia Civil de la Jonquera va detenir aquest dilluns a la nit un taxista de Figueres que transportava droga al seu cotxe. L'home, veí de la capital de l'Alt Empordà, de 40 anys i nacionalitat marroquina va quedar acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues.

El succés es va produir passades les deu de la nit, mentre la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera tenia muntat un control a la població fronterera. Van veure un vehicle que anava amb un sol ocupant i circulava en sentit nord, cap a França. Aquest home conduïa un taxi i els agents el van veure sospitós i per això, el van fer aturar.

Després d'identificar-lo, els policies van procedir a l'escorcoll del vehicle. Un cotxe del qual no n'era propietari, tal com els agents van poder verificar posteriorment. El propietari i el conductor, però, sí que tenien algun tipus de relació.

Durant la inspecció del vehicle, els agents de la Guàrdia Civil es van trobar que el taxista transportava diverses bosses envasades al buit, que contenien una substància vegetal. Les van extreure del vehicle i van comprovar que era marihuana. Posteriorment, van pesar el contingut i van poder certificar que transportava prop de nou quilos de droga.

Davant dels fets, els agents del cos armat van comissar la droga i van detenir el conductor del taxi per un presumpte delicte contra la salut pública.