Els veïns d'Empuriabrava reclamen solucions a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries contra els problemes de seguretat que pateix la marina arran d'ocupacions il·legals i robatoris. Més de 150 veïns es van reunir dijous al vespre, convocats per l'associació de veïnal Rosa dels Vents, per parlar de la problemàtica i organitzar-se per exigir accions a l'administració. De la reunió en va sorgir l'acord de convocar una cassolada divendres que ve davant l'Ajuntament de Castelló.

La problemàtica de les ocupacions dels habitatges de segona residència a Empuriabrava no és nova, però ara els veïns alcen la veu per dir «prou». El president de l'associació Rosa dels Vents, Joan Puerto, en declaracions a Empordà TV, considera que darrere de les ocupacions hi ha «bandes organitzades» que també cometen assalts amb violència. «Estan atracant gent i és perillós», ha alertat.

L'associació de veïns havia anunciat la presència de l'alcalde, Salvi Güell, a la reunió, però finalment no hi va assistir. L'Ajuntament havia emès un comunicat dos dies abans en què informaven que Güell no hi assistiria.

«Des de l'Ajuntament es continua treballant en temes de seguretat conjuntament amb la Policia Local, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, fet que està donant resultats positius com s'ha vist en les darreres setmanes», explicava el comunicat de l'Ajuntament, emès el dimarts 11 de febrer.

L'alcalde ha assegurat que aquest problema, juntament amb d'altres del municipi, seran tractats en la junta de portaveus convocada per demà dilluns i emplaça les declaracions a un comunicat oficial un cop celebrada la reunió. Segons ha informat l'Ajuntament, en les properes setmanes també hi ha previst convocar una Junta Local de Seguretat.