L'Ajuntament de Figueres ha declarat deserta la licitació del contracte d'obres per adequar el pavelló esportiu Roser Llop a la normativa vigent contra incendis. El concurs es va tancar el 4 de febrer sense cap oferta. Es tracta de la primera fase del projecte, que es va treure a concurs el passat 9 de gener amb un pressupost de 365.465,53 euros. Des de l'Ajuntament, s'assegura que es refaran els requisits per fer-los menys restrictius.

El projecte contempla millores a la pista i als locals perifèrics amb la redistribució dels magatzems i les vies d'evacuació. Els vidres fixos que permeten veure la pista i l'espai de megafonia s'eliminen i se substitueixen per paret de bloc. A més, les portes que comuniquen la pista amb els locals perifèrics es renoven per d'altres més resistents, tant mecànicament com al foc.

Així mateix, s'actuarà a la coberta de la pista, on s'instal·larà una escala de seguretat. A més, s'instal·larà a tot l'edifici protecció antiincendis. Aquest sistema disposarà de detectors de temperatura i de fum, sirenes, central d'alarma, polsadors i ruixadors automàtics.

L'inici de les obres es preveia per al mes d'abril i havien de finalitzar a l'agost, amb un termini d'execució de quatre mesos. Ara, l'Ajuntament haurà de refer el concurs, per la qual cosa s'hauran de modificar els terminis i la primera fase per adequar l'equipament esportiu a la normativa actual antiincendis.

El pavelló Roser Llop, batejat amb el nom de l'esportista la tardor del 2018 i anteriorment conegut com a «pavelló nou», va ser construït el 1991, fa 29 anys. Darrerament, l'Ajuntament hi ha impulsat petites millores, com ara la reforma del sistema de dutxes de dos vestuaris del pavelló i la instal·lació de nova maquinària esportiva.

Falta de manteniment

Els equipaments esportius de Figueres arrosseguen nombroses deficiències de manteniment i darrerament l'Ajuntament ha impulsat millores per pal·liar-ne les mancances actuals. En el cas del pavelló Rafel Mora, conegut també com a «pavelló vell» i construït el 1975, l'Ajuntament hi ha actuat a l'exterior pintant la façana i amb la instal·lació d'una barana a les escales i a la rampa que dona accés a l'entrada principal. A l'interior, s'han renovat els seients de la graderia. Paral·lelament, a la piscina climatitzada s'han substituït els vidres exteriors.