18 de febrer de 2020
18.02.2020

Uns 4.000 participants desfilaran al Carnaval de Roses

Les passades tindran lloc entre el divendres, 21, i el diumenge, 23 de febrer, i hi participaran 56 colles

18.02.2020 | 00:12
La presentació del Carnaval de Roses.

Roses viurà del 20 al 24 de febrer una nova edició del Carnaval, celebració que cada any aplega la participació massiva de ciutadania i públic visitant. Enguany, amb 56 colles, 52 carrosses i 3.400 persones ja inscrites, es preveu la participació d'uns 4.000 «passants» durant les desfilades, comptant els grups que assisteixen cada any sense haver realitzat la inscripció prèvia.

Les populars passades de divendres nit, dissabte tarda (passada infantil) i diumenge matí (petits i grans), concentren el major protagonisme i expectació, essent milers els visitants de la comarca, d'arreu de Catalunya i del sud de França que es congreguen aquests dies a Roses per gaudir de tot el color i la disbauxa que omple els carrers i locals de Roses.

Els balls de l'envelat de la plaça Frederic Rahola i les discomòbils a la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports, que tindran lloc divendres, dissabte i diumenge, completaran l'animació de joves i públic adult. Enguany es reforça la festa de dissabte a la nit a l'envelat, que comptarà amb una sessió DJ després del ball.

D'altres actes del programa compten amb una llarga tradició, com la celebració de l'enterrament de la sardina -acompanyat d'un espectacle pirotècnic-, o el seguici mortuori de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

El lliurament de premis del concurs de colles de Carnaval, que tindrà lloc diumenge a les 20 h a la plaça Sant Pere, tornarà a premiar les millors colles i carrosses en les categories Millor Disfressa, Millor Carrossa i Millor Coreografia.

La multitudinària arrossada popular, que cada any congrega prop de 3.000 persones, és el darrer àpat on els carnavalers s'apleguen. Enguany, l'organització demana als assistents que portin plats, got i cobert.

El Carnaval de Roses disposa de la instal·lació d'una plataforma alçada a la plaça Catalunya, degudament senyalitzada i habilitada amb una rampa d'accés, destinada a facilitar una òptima visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook