Figueres ha signat aquest dimarts un acord amb el departament d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya per al desplegament del Servei d'Atenció Integral local per a les persones LGTBI. La directora d'Igualtat, Mireia Mata, i l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, han ressaltat que aquest és un pas endavant a nivell de coordinació de les administracions públiques per desenvolupar polítiques públiques per prevenir, sensibilitzar i fer efectiu el dret de les persones LGTBI.

A Figueres, el servei estarà situat a l'edifici dels antics jutjats, on hi ha la regidoria de drets civils i feminisme i on a més a més, es farà assessorament amb una persona formada professionalment: es podrà gestionar la targeta sanitària amb el nom sentit així com també el registre de possibles incidències LGTBIfòbia.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que amb la posada en funcionament del Servei d'Atenció Integral "fem un pas endavant en el desenvolupament de les polítiques d'igualtat així com de preservació del col·lectiu LGTBI". Lladó ha subrtallat que "defensar i preservar els drets del col·lectiu LGTBI és defensar els drets humans".