La Junta de Portaveus de Castelló d'Empúries, on hi ha representats tots els partits, ha acordat prendre mesures per erradicar els robatoris i ocupacions il·legals per part de bandes organitzades que serien minoritàries però estan generant alarma entre la població. A la reunió celebrada dilluns al vespre es va decidir convocar «de manera urgent i immediata la Junta Local de Seguretat» per analitzar «de manera rigorosa aquests fets i altres relatius a la seguretat del poble». Els veïns estan tips de robatoris, ocupacions i amenaces per part d'alguns delinqüents.

La celebració de la Junta ha estat motivada per una reunió prèvia convocada per l'Associació de Veïns Rosa dels Vents i la Crida la setmana passada, tal com va publicar Diari de Girona.

Els veïns estan preocupats per les ocupacions il·legals que es donen a nombroses vivendes d'Empuriabrava. I també per robatoris que estan generant una sensació d'inseguretat.

El president de l'Associació de Veïns Rosa dels Vents, Joan Puerto, ha explicat que la principal preocupació són les ocupacions que es van incrementant i que porten «màfies» a la població.

Ocupacions en xalets

Des de fa anys cada vegada és més habitual que s'ocupin també habitatges de luxe fins i tot amb piscina. Davant les vivendes ocupades s'hi poden veure els vehicles de gamma alta dels qui hi resideixen, lamenta Puerto, que constata que han amenaçat fins i tot alguns veïns. A aquestes ocupacions s'hi sumen les habituals a sectors com el Delta Muga. Puerto posa de manifest que són conscients que és una problemàtica que pateixen altres poblacions però creuen que en el cas d'Empuriabrava s'estan agreujant des de fa temps i cal prendre mesures perquè els veïns tenen por de les bandes organitzades.

Des de la Junta de Portaveus convocada per l'Ajuntament han constatat que «aquests grups s'aprofiten de la particular trama urbana de la urbanització amb una alta concentració de segones residències, moltes d'elles desocupades durant bona part de l'any». Podrien tractar-se d'aquestes bandes, que «tot i ser minoritàries», diuen, generen inseguretat.

L'associació de veïns s'ha posat en contacte amb el síndic de greuges i amb responsables policials.

Des de la Junta de Portaveus, han volgut reconèixer públicament la tasca policial d'investigació per part de la Policia Local, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional, encorantjant a intensificar els esforços per identificar i detenir els responsables de diversos robatoris que s'han concentrat a la marina d'Empuriabrava.

També han criticat la desinformació per part de responsables de l'associació de veïns, que asseguren que actuen «amb gran dosi de populisme». Fan referència a Joan Puerto, que havia estat regidor en altres governs i actualment està al capdavant de l'Associació Rosa dels Vents.

Tot i això, manifesten que entenen les mobilitzacions de rebuig a la violència que puguin ser convocades amb la intenció de mostrar la preocupació respecte a la seguretat del municipi. Per divendres s'havia convocat una cassolada però finalment no se celebrarà.

Reunió pública dijous

El govern també ha convocat una reunió per dijous al vespre oberta a tothom a l'hotel Xon's Platja, a Empuriabrava.

Després de la Junta de Seguretat s'informarà a la població de les decisions que es prenguin a través d'aquest òrgan de col·laboració i coordinació general de diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen a Castelló d'Empúries.

L'alcalde, Salvi Güell, no ha volgut fer declaracions a Diari de Girona sobre la problemàtica fins que no s'hagi celebrat la reunió de dijous.