Figueres té previst obrir demà el nou aparcament a l'antic camp de futbol del Far, a l'avinguda Vilallonga, a tocar de l'estació de tren i la carretera de Roses. Serà l'aparament dissuasiu més gran de la ciutat, amb 380 places. S'hi podrà aparcar per un euro al dia. Les dues primeres hores i estacionar a la nit serà gratuït.

El projecte el va engegar l'anterior govern (PDeCAT) per tal de disposar d'un espai proper al centre, a pocs centenars de metres de la plaça del Gra i la plaça Catalunya, per tal de donar suport al comerç i reduir els desplaçaments de vehicle pel centre urbà.

El projecte va haver de passar dos cops pel ple abans de la seva aprovació definitiva, ja que en la primera ocasió la majoria de l'oposició el va tombar.

Els terrenys són propietat de la fundació de l'Asil Vilallonga i han estat llogats per l'Ajuntament, un tema que va generar certa polèmica en el seu moment.

El govern de Figueres actual (ERC, PSC, Guanyem, Canviem) va assumir el projecte i el va modificar respecte a l'inicial per guanyar seguretat en l'espai. Això va endarrerir l'obertura que estava prevista al juliol.

S'ha enderrocat la grada oest de l'antic camp de futbol per tal de millorar la seguretat, visibilitat i que la zona guanyi un espai obert. S'ha reomplert també el buit existent a la planta subterrània, on s'acollien els vestidors de la instal·lació amb el material procedent de l'enderroc i s'ha col·locat un sistema d'il·luminació.

L'alcaldessa, Agnès Lladó i el vicealcalde, Pere Casellas, van visitar ahir l'equipament a punt d'obrir.

Amb l'obertura d'aquest nou espai d'aparcament dissuasiu s'ajudarà a descongestionar el centre de la ciutat de vehicles, ha remarcat l'actual govern.