La Policia Nacional ha localitzat 80 quilos de marihuana en un doble fons al remolc d'un camió que circulava per l'AP-7 a l'altura de la Jonquera.

El transportista va intentar evitar un control dels agents al peatge de l'autopista proper a la frontera, a la Jonquera. Els agents van interceptar-lo a l'altura de Figueres Sud.

Durant la inspecció al vehicle, els gossos de la unitat canina van detectar la droga que estava amagada en el doble fons, segons ha informat la Policia Nacional.

Es tractava de vuitanta paquets plastificats d'un quilo cadascú.

El detingut és un ciutadà espanyol propietari i conductor del camió que es dirigia a França. Va ser denunciat per un delicte contra la salut pública.

Els agents de la Policia Nacional que estaven realitzant el control a la Jonquera van haver de perseguir el vehicle amb l'ajuda d'altres patrulles de suport.

Com que sospitaren que portava drogues van fer intervenir la unitat canina. Va detectar la droga al terra del remolc. Van traslladar el vehicle a les dependències policials per a una inspecció a fons.

Mitjançant una obertura s'accionava un sistema de doble fons on s'ocultava la marihuana.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Es va decretar el seu ingrés en presó preventiva.

El dispositiu s'emmarca en el pla de lluita contra els grups organitzats itinerants, establerts o de pas per la zona de la frontera de la Jonquera, mitjançant l'execució de punts de control dinàmics de característiques temporals, aleatoris i selectius.