La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir tres responsables de fundar una associació de cànnabis a Figueres que utilitzaven per traficar amb marihuana Fiscalia i defensa van acordar un any i sis mesos de presó per a dos d'ells i un any i nou mesos per al president. Es tracta d'una rebaixa considerable de les penes (que inicialment pujaven a sis i set anys de presó) que la Fiscalia ha demanat per la llarga dilatació que ha sofert la causa.

Els fets van tenir lloc el juny de 2013, quan es va constituir l'associació CBCH (Costa Brava Hemp Club), que sobre el paper era una entitat sense ànim de lucre que només distribuïa estupefaents als seus socis en quantitats prèviament sol·licitades en un circuit tancat. Amb tot, els acusats van reconèixer que es tractava d'una societat que es dedicava a la producció i distribució d'estupefaents que van arribar a abastir a gairebé dues mil persones durant els set mesos que va estar en funcionament.

Els escrits d'acusació subratllen que l'associació no va comptar amb l'aval del Registre Nacional d'Associacions del Ministeri d'Interior, però que, amb tot, la societat va iniciar l'activitat el novembre del mateix any. També indiquen que l'activitat estava dirigida a una clientela francesa que es desplaçava a Figueres per comprar quantitats d'estupefaents, de les quals consumien una part al local i la resta se l'enduien a França.

La Fiscalia va modificar les seves conclusions provisionals amb l'aplicació d'un atenuant pels cinc anys de dilació de la causa. Els tres responsables han estat condemnats per un delicte contra la salut pública i un d'associació il·lícita.

L'entitat també ha estat condemnada com a persona jurídica a pagar 16 mil euros i a dissoldre's. El president de la societat, que té antecedents i se li ha aplicat un agreujant de reincidència, ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó i els altres dos, a un any i sis mesos. També hauran de pagar 10.080 euros en concepte de multa i responsabilitat civil. Cap d'ells haurà de complir condemna si no comet cap delicte en els pròxims quatre anys.