Educació es compromet a estudiar conjuntament amb l'Ajuntament de Peralada la construcció d'un institut i que neixi com a institut escola. També s'ha mantingut una reunió amb l'Ajuntament de Figueres per abordar la construcció del CEIP Carme Guasch.

El director general de Centres Públics del Departament, Josep Gonzàlez-Cambray, ho ha explicat després de visitar les antigues escoles de Peralada, un dels espais que s'estudien per fer-hi el nou institut. Anava acompanyat de l'alcalde, Pere Torrent. El director general ha manifestat que la decisió de construir el nou institut «ha d'estar centrada en el fet que doni resposta a les necessitats d'escolarització de la zona, no només amb una visió de poble». Per fer possible aquesta nova construcció, «hem de veure en quines instal·lacions o en quin solar podríem ubicar aquest institut», ha dit, i ha explicat que «durant els propers dies explorarem amb l'Ajuntament de Peralada com podem signar un conveni junts de cara a fer aquesta construcció».

Cambray no ha descartat que el nou centre neixi com a institut escola, però no ho ha donat per fet. Tot i que el format estàndard d'aquesta tipologia de centre preveu dues línies de primària i dues de secundària, en el cas de Peralada no podria ser així, ja que hauria de crear-se amb una sola línia de primària i dues de secundària.

A Figueres s'ha reunit amb l'alcaldessa, Agnès Lladó, per parlar de l'escola Carme Guasch, pendent des de fa anys, l'Escola d'Hostaleria de Figueres i l'ús dels futurs espais de la presó.