Figueres oferirà assessorament per sensibilitzar sobre reciclatge al Centre Penitenciari de Puig de les Basses. L'Ajuntament, des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres hi impartirà una xerrada sobre el cicle dels residus, per donar a conèixer els avantatges del reciclatge i explicar el cicle de les deixalles, la gestió de la brossa, els processos de recollida selectiva, la segona utilitat de les deixalles un cop es reciclen.

La regidora Ester Marcos, juntament amb un tècnic de l'àrea de medi ambient i sostenibilitat ha visitat el Centre Penitenciari de Puig de les Basses i s'ha reunit primer amb el personal docent de l'escola/taller de la presó i després amb la directiva del centre penitenciari, per obrir complicitat i ajuda per motivar i conscienciar sobre el reciclatge a les internes i interns i fomentar la recollida selectiva.

L'objectiu és potenciar el reciclatge als mòduls de la presó i per fer-ho, cal conscienciar les internes i els interns sobre la importància de la recollida selectiva, argumenten des de l'Ajuntament.

A banda, es programarà un dia per fer una recollida conjunta dels abocadors incontrolats que hi ha en el perímetre de la presó, amb especial atenció en l'entorn de les Basses del Terrisser, espai natural a protegir de la nostra ciutat.

La regidora Ester Marcos explica que "aquesta és una iniciativa és molt necessària". "Cal fer un pas endavant en la conscienciació del reciclatge. Els interns i internes, un cop surtin de la presó, estaran en un entorn més conscient i sensible amb tenir cura del medi ambient. Amb projectes com aquest ajudem a facilitar aquest retorn, ja que sortiran amb més sensibilitat pel reciclatge i amb més consciència pel nostre entorn", ha defensat.