Els Mossos d'Esquadra van detenir un home que circulava ebri i que va topar contra el vehicle d'una patrulla policial que intentava interceptar-lo a la carretera N-II, a l'Alt Empordà.

Segons ha informat aquest dimarts la policia catalana en un comunicat, el detingut és un home de 34 anys, de nacionalitat francesa i veí de Vienne (França), que ha estat acusat d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota la influència de begudes alcohòliques.

Els fets van passar al voltant de un quart de cinc de la matinada del 21 de febrer passat, quan els agents van ser alertats que el conductor d'un turisme podria circular sota els efectes de begudes alcohòliques.

La patrulla va localitzar el vehicle ràpidament i va fer indicacions al seu conductor perquè s'aturés, però quan els Mossos estaven a punt d'avançar el turisme per situar-se davant seu, el conductor d'aquest va fer un gir i va envestir lateralment el vehicle policial.

Els agents van aconseguir aturar el cotxe al terme municipal del Far d'Empordà (Alt Empordà), van identificar el seu conductor i van veure que aquest presentava símptomes evidents d'estar ebri.

La prova d'alcoholèmia va donar un resultat de 0,68 mg / l en aire espirat, més del doble del límit màxim permès en aquest cas, que era de 0,25 mg / l.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 22 de febrer a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.