La Policia Nacional aquest dimecres a la tarda estava realitzant serveis de control d'immigració en un tren de l'AVE que fa el trajecte Barcelona-París. Van localitzar tres persones de nacionalitat nepalesa que pretenien entrar de forma il·legal a Espanya. Els van fer baixar a Vilafant. Van comprovar que no tenien la documentació en regla i com que procedien de França, els policies els van retornar al país gal. Tres agents del Cos Nacional de Policia els van entregar a la policia francesa.

El succés, que va avançar el Confidencial Digital, es va complicar quan un dels joves va esternudar quan estava amb la policia francesa i va comentar que podia tenir el coronavirus.

El fet que els tres homes havien dit que provenien d'Itàlia va fer saltar les alarmes, tal com ha pogut confirmar Diari de Girona. Els agents francesos van activar els protocols i els tres ciutadans nepalesos van anar a l'hospital de Perpinyà. Mentrestant, els sis policies nacionals que havien intervingut a l'AVE i en el procés de trasllat van ser enviats a casa per precaució, ja que havien tingut contacte amb el sospitós de tenir el virus.

Tot plegat va acabar quatre hores després, quan des de les autoritats franceses es va informar que l'home no tenia cap símptoma compatible amb el coronavirus, ni tampoc estava clar que hagués estat a Itàlia.