L'Ajuntament de Figueres està estudiant la possibilitat d'adquirir pel dret de tanteig i retracte nou pisos en un mateix edifici al carrer Rocabertí a la Creu de la Mà. Això preocupa una comunitat de propietaris del carrer per la possibilitat de crear un gueto. Junts per Figueres ho va posar sobre la taula ahir al vespre al ple municipal on hi havia alguns dels veïns.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, i el regidor d'Habitatge, José Castellón, van recordar que encara no està fet i que s'està estudiant. Dimarts passat es van reunir amb els veïns. Van recordar que les necessitats d'habitatge les tenen un ampli sector de la població, des de joves a famílies monoparentals o gent gran i, per tant, no necessàriament persones conflictives.

El regidor va posar de manifest que "hi haurà un perfil i unes bases -per accedir als pisos- amb les quals estem treballant".

Masquef va iniciar el debat manifestant que "no estem en contra de l'adquisició de pisos de lloguer social perquè som conscient d'aquesta necessitat tan ingent a Figueres i al nostre país en general" però considera que no és "positiu ni transformador que hi hagi un nombre tan elevat d'habitatges socials a la mateixa comunitat, creiem que això crea guetos".

El regidor d'Habitatge, va deixar que no tenen cap intenció de crear guetos amb els quals diu, estan totalment en contra, però que és molt necessari aconseguir habitatge. I que no es tracta de pisos d'emergència social.

Dret de tanteig i retracte

L'alcaldessa va afegir que l'ajuntament està sotmès a la Llei d'Habitatge i quan un banc es vol desfer d'habitatges té l'obligació de dir-ho a la Generalitat que comunica, en primera opció, a l'Ajuntament. Però si descarten comprar-los, això no és garantia que "aquests pisos no acabin a la taula d'emergència social que té la Generalitat o al tercer sector".

A més, va demanar que es criminalitzi el lloguer social perquè "és un lloguer que cava vegada necessiten més persones, famílies diverses, de les que anomenaréem normals, monoparentals, joves, gent gran i gent que estem aquí sentats" a qui la crisi els va afectar.