03 de març de 2020
03.03.2020

Figueres començarà la segona fase de les obres de la Casa Natal de Salvador Dalí

El ple aprova la inversió d'1.343.637 euros, que serà plurianual . L'Ajuntament espera que els treballs comencin a partir del quart trimestre Els grups donen llum verda a una moció per declarar Figueres com a municipi feminista

03.03.2020 | 00:03
La Casa Natal de Salvador Dalí durant l'inici de les obres de la primera fase.

El govern de Figueres ha aprovat la plurianualitat de la inversió per a l'inici de l'obra de la segona fase de la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí amb un cost d'1.343.637,90 euros. Les obres s'espera que comencin a partir del quart trimestre del 2020. El ple va aprovar la plurianualitat de la inversió amb els vots de tots els grups amb representació.

Els treballs començaran per les etapes constructives de paleteria, distribució i per les instal·lacions d'aigua sanitària i d'incendis, elèctriques i clima amb una previsió agregada de cost de l'obra de 555.222,27 euros.

Per al 2021 es portaran a terme les etapes de construcció de paviments, revestiments i sanitaris. També els acabats de serralleria, fusteria, vidreria i pintura i la continuació de les instal·lacions elèctriques, d'enllumenat, clima, incendis, seguretat, ascensors amb una previsió agregada de cost de 788.415 euros.

L'aprovació dona continuïtat a una obra que permetrà, després de 25 anys de la compra, la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí.

El contracte d'un dels últims llogaters de la casa natal, on el pintor va viure fins als 8 anys, es va rescindir el 2007.

El projecte es va aprovar el 5 d'octubre de 2017. Però no va ser fins l'octubre de 2018 que es va desencallar el finançament amb l'aportació per part de la Diputació de Girona de 500.000 euros. «Després de tants anys congelat, ara sí que podem dir que el projecte tirarà endavant», va assegurar la llavors alcaldessa, Marta Felip. Els treballs de la primera fase, que tenen un cost d'un milió d'euros aproximadament, s'han centrat a rehabilitar la planta baixa i l'entresol. El cost global és d'uns 2,5 milions d'euros.

L'immoble serà un futur museu que ha de completar el triangle dalinià amb Cadaqués i Púbol.

Figueres tenia previst també la compra d'un segon immoble a la plaça de la Palmera, on Dalí va viure durant la joventut, però de moment s'ha descartat.

Al ple celebrat ahir es van aprovar diverses mocions, una de les quals la promoguda pel govern mateix, que, una vegada aprovada, es declara Figueres com a municipi feminista, lliure de violència masclistes i LGTBifòbia.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, a més, a petició de Cs va avançar que els propers pressupostos seran amb perspectiva de gènere.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook