Un dels suposats autors de l'atracament a la sucursal de la Caixa de Bàscara el 19 d'octubre de 2016 es va asseure ahir al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. Dos lladres armats amb una escopeta retallada i una pistola van atracar el banc quan, a dins de l'entitat, hi havia el director, dues treballadores i dos clients. Encanonant-los i amenaçant-los, van aconseguir que obrissin la caixa forta i van robar 90.505 euros.

La Fiscalia l'acusa d'un delicte de robatori amb violència amb un agreujant de multireincidència perquè té un llarg historial delictiu.

L'acusat, que només va respondre a les preguntes del seu advocat, va assegurar que quan hi va haver l'atracament estava a Itàlia, on havia fugit aprofitant un permís penitenciari. Va negar tenir res a veure amb l'atracament i tampoc es va reconèixer en les imatges de les càmeres de videovigilància del banc.

La declaració dels ostatges

Al judici, els ostatges van explicar que els dos homes els van amenaçar amb les armes tan bon punt van entrar a l'entitat. Mentre un, el que duia una escopeta retallada, amenaçava les dues treballadores i la clienta per evitar que poguessin avisar la policia, l'altre assaltant entrava a l'oficina on hi havia el director de la sucursal amb el client.

Tots dos van declarar que els va encanonar col·locant-los l'arma al temple mentre exigia que obrissin la caixa forta.

Quan finalment la caixa forta es va obrir, l'atracador de la pistola va arreplegar els diners que hi havia a dins, els va posar en una bossa que duia i van fugir de la sucursal. Tots els ostatges van assegurar que van passar molta por i que res els va fer pensar que les armes -que no es van localitzar- poguessin ser simulades. A més, tots ells van refermar les identificacions dels sospitosos que van fer en roda de reconeixement.

Segons recull l'escrit d'acusació de la Fiscalia, els atracadors es van endur un botí de 90.505 euros i van fugir en cotxe.

Els Mossos d'Esquadra

La Fiscalia exposa que l'endemà del robatori, el 20 d'octubre, una patrulla de la Guàrdia Civil va donar l'alto a un vehicle sospitós quan circulava per l'AP-7 a la Jonquera en sentit França.

El conductor, però, va accelerar i va fugir del control. Segons l'acusació pública, a dins el vehicle hi anaven l'atracador que han jutjat a l'Audiència i la seva dona. Hores més tard, agents de la policia francesa el van aturar a Perpinyà. A dins el cotxe hi portava 35.000 euros en efectiu.