L'Ajuntament de Figueres ha adjudicat el contracte del manteniment del verd urbà per 4.610.758 euros a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Serveis Integrals de Finques Urbanes SL i Bròcoli SL, amb què es preveu la millora del servei actual.

L'adjudicació estava pendent des del mes d'octubre, perquè els serveis jurídics municipals estaven acabant de repassar les condicions del contracte per tal d'evitar que es repetís la situació viscuda amb el contracte de recollida de residus i neteja viària, que el Tribunal de Contractes del Sector Públic va tombar.

Fins ara el servei estava gestionat per l'empresa mixta Fisersa-Ecoserveis, juntament amb escombraries, neteja viària i enllumenat públic. Al concurs s'hi van presentar set empreses i la proposta guanyadora rebaixa substancialment el preu pressupostat inicialment, de 5.554.788 euros.

El contracte té una durada de dos anys i podrà ser prorrogat per períodes anuals fins a un total de dos anys més. El contracte està pendent de formalitzar-se per part de l'empresa adjudicatària.

L'Ajuntament de Figueres va aprovar el maig del 2019 el plec de condicions per treure a concurs el manteniment dels parcs i jardins, amb el compromis que paral·lelament s'iniciessin els tràmits per a la municipalització d'aquest servei, tal com reclamava l'oposició.

L'externalització del contracte va comptar amb els vots contraris dels grups que actualment integren el quadripartit (ERC, CUP, Compromís i PSC), partidiaris que quedés integrat a Fisersa.

De fet, l'actual equip de govern ja va desestimar el concurs d'externalització del manteniment d'enllumenat públic per errors i mancances en els plecs tècnics.