17 de març de 2020
17.03.2020

Frontera tancada, a la Jonquera i el Pertús

La policia els vehicles, a l'autopista i l'N-II, i permeten entrar transport, ciutadans o residents, treballadors transfronterers o que han d'entrar per causes de força major . Els controls no estan generant problemes de trànsit

17.03.2020 | 09:46

Les fronteres s'han restablert a la Jonquera i el Pertús on la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra estan filtrant els vehicles que accedeixen al país després de les restriccions aplicades des de la passada mitjanit.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que de moment la mesura no està generant problemes de trànsit a la població. Els controls se situen als dos punts fronteres del municpi.

Allà els nombrosos agents desplegats van aturant els vehicles per garantir que accedeixin només els residents, treballadors transfronterers o aquell que hagi d'accedir al país per causes majors. També permeten l'entrada del transport. A la resta de conductors els impedeixen l'entrada.A l'autopista, sense que es generin retencions, hi ha més trànsit. Al Pertús, en canvi, pràcticament no hi accedeixen vehicles.

A primera hora del matí, sobret les vuit, es produïa una major entrada de vehicles. Progressivament i per la presència dels controls s'ha anat reduït. Passades les deu del matí es mantenien molts pocs vehicles entrant al país. Al Pertús la presència s'ha mantingut escassa tot el matí.
A la població, l'alcadessa ha explicat que la Policia Local continua els controls establiments i confinament als domicilis, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra. Garanteixen que els negocis estiguin tancats i que es compleixen les mesures de seguretat.

La mesura fronterera estarà en vigor fins que conclogui l'estat d'alarma, la va anunciar el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, després de participar per videoconferència en un Consell amb els titulars d'Interior i de Sanitat de la Unió Europea. «L'objectiu no és altre que protegir la salut i la seguretat dels ciutadans i contenir l'expansió del coronavirus», va manifestar el ministre.

Cues als estancs per por al tancament a França

Al Pertús els estancs tenen llargues cues a l'exterior de compradors que aprofiten després que s'hagi anunciat que tanquen la frontera i per la por que ho faci també en unes hores l'estat francès. Els controls espanyols se situen a la part baixa. I això fa que els francesos puguin moure's per la zona comercial estacionant abans del punt fronterer.

Les cues es produeixen pel volum de compradors però també per les mesures que estableixen els propis establiments per evitar aglomeracions de gent. 


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit