El nucli del Pertús a la Jonquera presenta avui una imatge ben diferent de la d'ahir. Les llargues cues als estancs i supermercats ha estat substituïda per carrers completament buits i negocis tancats.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha posat de manifest que no s'ha demanat als negocis que tanquin però per pròpia iniciativa "els comerços han dit que redueixen l'horari d 'atenció al públic".

Aquest matí hi havia oberts alguns supermercats i estancs però la baixada de la clientela i la situació ha fet que hagin decidit escurçar els horaris d'obertura. Els estancs tenien previst mantenir-se oberts fins al migdia.

A l'interior dels comerços d'alimentació hi ha avui pocs compradors.

El tancament de la frontera la mitjanit de dilluns va fer que molts francesos aprofitessin per accedir al Pertús, que està entre Espanya i França, per poder comprar tabac i aliments. Es van generar llargues cues. La Policia Local va garantir que es complissin les mesures de seguretat.

Els controls continuaven ahir al Pertús i a l'autopista la Jonquera.

Dues detencions, una per desobediència greu

S'han denegat 834 entrades en territori espanyol i s'han controlat més de 1.518 vehicles. En aquest àmbit, s'han fet dues detencions, una per desobediència greu i la segona perquè hi havia una ordre judicial de detenció.

La Jonquera i el pas fronterer d'Irún són els que estan concentrant més volum de trànsit.

A les carreteres, segons el Servei Català de Trànsit, la mobilitat s'ha reduït a la Jonquera un 12,8% direcció França i un 11,9% direcció Barcelona.

El transport són el principal vehicle a aquestes carreteres on la policia continua fent controls. Els camions, sobretot els de gran tonatge, són els que circulen principalment per l'autopista. A la resta de vies el trànsit de vehicles de treballadors i persones que es desplacen a comprar conviu amb el de petits camions de repartiment.