L'Hospital de Figueres, davant la pandèmia del coronavirus, esta adaptant el servei d'Urgències per poder atendre pacients crítics pel coronavirus i s'està preparant al personal. Des de dissabte, a més, no es permet l’entrada de visitants en cap de les tres plantes d’hospitalització del centre.

S'ha dividit el servei d’Urgències per separar els pacients amb sospita de coronavirus de la resta i s’han aïllat tots els boxs, que en són una vintena. També s’ha dividit la zona de reanimació del servei en dues parts, una destinada a tractar els pacients amb coronavirus.

També s'estan a punt d’acabar els treballs per a reconvertir 6 boxs de la Unitat de Monitorització d’Urgències per tal de poder atendre els pacients que necessiten tractaments amb aerosols o ventilació mecànica no invasiva per als crítics no intubats. Aquestes mateixes adaptacions s’estan fent en les dues habitacions de la primera planta que fins ara es destinaven a les proves de polisomnos.

A més, a la Unitat de Monitorització s’han reordenat els espais per, si és necessari, poder atendre pacients crítics intubats. I s’està preparant el personal del servei per a desenvolupar aquesta atenció.

Amb l’objectiu d’evitar contagis, també s’ha sectoritzat l’Hospital de Figueres. La primera planta de l’hospital, la d’Hospitalització Mèdica, té tota una ala destinada a acollir els pacients aïllats per coronavirus.

I des de dissabte no es permet l’entrada de visitants en cap de les tres plantes d’hospitalització del centre.

Pel que fa a les mesures que afecten a la plantilla, a banda de la formació en equips de protecció individual i el desdoblament del personal dels serveis en grups, es descongestionaran els vestidors per evitar les aglomeracions de professionals en les hores punta.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus