23 de març de 2020
23.03.2020
Diari de Girona

Una xarxa de voluntaris atén la gent gran i estrangera, de 73 nacionalitats, d'Empuriabrava

L'Ajuntament disposa 40 voluntaris a cada un dels quals se'ls assigna un veí a qui es donen serveis com fer la compra . S'ha demanat suport al comerç per fer arribar la mesura als ciutadans . Hi ha associacions que també ofereixen el servei en diferents idiomes

23.03.2020 | 12:56
Una imatge d'arxiu d'Empuriabrava

A Castelló d'Empúries fer arribar l'ajuda i la informació sobre el coronavirus a Empuriabrava, amb una població envellida i amb 73 nacionalitats, era un repte més. S'ha creat una xarxa de voluntaris que ja són 40 que s'encarrega d'atendre les necessitats de les persones que ho demanen com anar a comprar o treure les escombraries. Els tríptics i documents municipals ja es disposen habitualment en diversos idiomes.

La regidora de Benestar Social, Anna Massot, explica que justament es va decidir engegar-ho quan va trucar una persona que era belga i es van adonar que podria ser útil disposar de persones que parlessin diferents idiomes per atendre els veïns residents de diferents nacionalitats.

A més, constata que a la marina "la població en general és envellida", no només els residents estrangers.

L'Ajuntament es va adonar que es veien moltes persones grans voltant per atendre les seves necessitats bàsiques i donat que és un col·lectiu de risc es va decidir engegar la xarxa.

Es va fer difusió i es va rebre primer una allau de voluntaris i posteriorment van anar trucant persones que tenien necessitats. Actualment se n'atenen catorze.

"Anem apuntant les dades, quan una persona sol·licita el servei, i busquem entre els perfils dels voluntaris per assignar-los una persona", diu Massot. A partir de llavors sempre rep el suport del mateix voluntari.

La regidora informa que "a cada persona necessitada li assignem i s'estableix el contracte entre ells, la majoria són compres de primera necessitat, gas propà, molta cosa de farmàcia€ i ara ens demanaven anar a passejar gossos, perquè tenen por, o tirar les escombraries". També donen suport psicològic. 

L'Ajuntament, a banda de difondre el servei pels canals habituals, ha demanat suport als comerços perquè els ajudin a localitzar i fer arribar la informació a aquestes persones.

Associacions per a estrangers

A banda de la tasca municipal, a Empuriabrava hi ha associacions que també ofereix assessorament o serveis als estrangers. És el cas per exemple de l'Associació Bienestar Empuriabrava que dona suport emocional en francès a aquelles persones que estan soles i mentre duri el confinament.

Anna Massot agraeix la gran resposta ciutadana, tant amb aquesta iniciativa com amb la de fabricar mascaretes que fins i tot els va desbordar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit