Figueres ha habilitat preventivament el pavelló Rafel Mora per a persones vulnerables i sense llar perquè es pugui confinar durant l'estat d'alarma pel COVID-19. En total s'han habilitat 20 places. L'espai comptarà amb un equip d'atenció durant les 24 hores, format per un coordinador, dos educadors socials i tres integradors socials.

Aquesta mesura es pren perquè s'ha de garantir el confinament a tothom i perquè la gent vulnerable i sense llar no es mogui. Actualment a la ciutat hi ha 5 pisos socials ja ocupats, 15 places ocupades en una pensió i 6 places ocupades que s'han habilitat al centre Rosa Ymbert.

Quan una persona entri al nou espai habilitat, se li ofereix un pack de primera necessitat, se'ls dona roba neta, una dutxa, un llit i se'ls garanteixen els àpats i atenció professional durant les 24 hores del dia.

L'operatiu està coordinat entre la Guàrdia Urbana de Figueres, els Serveis Socials i d'Esports, amb la col·laboració de Creu Roja i Càritas.

L'espai del pavelló Rafel Mora s'ha habilitat preventivament i s'obrirà quan hi hagi demanda.

El regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga, explica que 'la voluntat és garantir que totes les persones i també les més vulnerables estiguin confinades i no surtin al carrer".