La Fundació Salut Empordà ha donat avui la primera alta a un pacient que havia donat positiu en coronavirus. En el recompte diari de l'ens s'eleven fins a vint els casos positius, sis dels quals són personal sanitari i els catorze restants, pacients. En total, la Fundació ha tractat 21 casos positius, inclosa la persona que ja ha rebut l'alta. Dilluns, els casos positius eren 16, i en un dia se n'han detectat quatre de nous que eleven fins a vint les persones en tractament.

L'organisme, que gestiona l'Hospital de Figueres, l'ABS de l'Escala i el centre sociosanitari Bernat Jaume, defensa que s'han pres les mesures corresponents d'acord amb els protocols establerts.

Figueres habilita el pavelló Rafel Mora per al confinament de persones vulnerables o sensesostre

Figueres ha habilitat preventivament el pavelló Rafel Mora perquè s'hi puguin confinar persones vulnerables o sensesostre mentre duri l'estat d'alarma per la covid-19. En aquest espai hi haurà vint llits i un equip format per educadors i integradors socials que atendrà durant les 24 hores aquells qui s'hi confinin. La decisió d'habilitar el pavelló -que s'obrirà quan hi hagi demanda- s'ha pres perquè els pisos socials, les places d'una pensió i el centre Rosa Ymbert estan quasi plens.

Quan una persona entri al pavelló se li donarà roba neta i un pack de primera necessitat. Al pavelló, disposaran d'una dutxa, d'un llit i se'ls garanteixen tant els àpats com l'atenció professional. "La voluntat és garantir que totes les persones, també les més vulnerables, estiguin confinades i no surtin al carrer", diu el regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga.

L'operatiu, que està coordinat entre la Guàrdia Urbana de Figueres i els Serveis Socials i d'Esports, compta amb la col·laboració de Creu Roja i Càritas.