La suspensió de concerts, actes culturals i el confinament de la població posen en escac i mat les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres en les dates inicialment previstes (del 24 al 3 de maig). La decisió definitiva es prendrà a finals d'aquesta setmana, segons han confirmat des de l'Ajuntament de Figueres. També es posarà sobre la taula la suspensió del Festival Còmic, que s'havia programat durant la Setmana Santa, però que amb l'allargament de l'estat d'alarma serà impossible celebrar tal com s'havia previst inicialment.

La tònica seguida els derrers dies fa pensar que les Festes de la Santa Creu també se suspendran, una possibilitat que des de l'Ajuntament ja tenen força coll avall. L'alcaldessa assegura, però, que si es dona aquesta situació, es buscarien unes altres dates. «El que tenim clar és que aquest 2020 hi haurà les Fires de la Santa Creu», defensa Agnès Lladó. «És evident que perillen», admet l'alcaldessa, davant la crisi del coronavirus, i l'ajuntament està «a punt» per tot el que pugui passar.

Enguany era la primera edició amb el nou model de festa major, que s'havia aconseguit impulsar després de deu anys de debat. L'Embarraca't desapareixia i s'impulsaven els concerts a la plaça Catalunya, en un espai que volia esdevenir intergeneracional. Tot i que encara queden dies per anunciar la decisió final, tot indica que caldrà espar uns mesos més per valorar l'èxit d'aquesta nova festa major. La celebració Sant Jordi, 23 d'abril, s'ha suspès, i les Festes de la Santa Creu comencen tan sols un dia després.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus