27 de març de 2020
27.03.2020
Diari de Girona

Una residència canina acull gossos de personal sanitari, malalts de COVID-19 i persones sense llar

L'Ajuntament de Figueres i el centre de Cabanes van tancar un acord i des de fa una setmana guarden els animals . A Vilajuïga, l'Associació Local ofereix un servei per a passejar gossos

27.03.2020 | 11:14
Els animals a la residència de Cabanes.

La Residència canina VilaDescans de Cabanes acull des de fa una setmana els gossos del personal sanitari, de persones infectades pel coronavirus i persones sense llar.

L'Ajuntament de Figueres va arribar a un acord fa poc més d'una setmana amb el centre perquè portés a terme el servei d'atenció als animals del personal sanitari.

L'acord s'ha ampliat aquesta setmana i el centre també es farà càrrec dels animals de les persones que es posin malaltes per coronavirus, i de les persones sense llar a qui justament avui han obert el pavelló perquè es puguin confinar. La resta d'allotjaments disponibles de la ciutat estaven plens.

Els serveis pretenen donar facilitats a les persones que estan lluitant per aturar el contagi i les que n'estan patint les conseqüències. 

El servei del centre també inclourà la recollida dels animals a la ciutat de Figueres.

Voluntaris que passegen gossos

A Vilajuïga, l'associació Projecte Lola ofereix treure a passejar els gossos de la gent gran i persones en situació vulnerable que poden sortir al carrer.

Es tracta d'una iniciativa en prova pilot que es porta a terme amb voluntaris, de moment a quatre poblacions, entre elles Vilajuïga.

L'associació compta amb una quarantena de voluntaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit