Uns lladres van entrar divendres a la matinada a la llar d'infants Terra de Vents, l'escola Josep Peñuelas del Río i a l'Institut de la Jonquera i es van endur diversos electrodomèstics, diners en metàl·lic i aparells electrònics, a més d'ocasionar destrosses en el mobiliari. La Policia Local va rebre l'avís i el cas l'investiga els Mossos d'Esquadra.

Segons han explicat fonts policials, els lladres van accedir als centres escolars entre les dues i les sis de la matinada de dijous a divendres i van esbotzar persianes i trencar finestres. L'avís el va donar un conserge, que es va trobar amb les destrosses, ja que aquests dies de confinament s'ha aturat l'activitat escolar i els mestres treballen des de casa i amb videoconferències amb els estudiants, han explicat fonts del centre.

De la llar d'infants es van endur una assecadora, dos frigorífics petits, una batedora i una taula. En el cas de l'escola d'educació primària, van sostreure tres ordinadors portàtils, una altra batedora, un lector de targetes i 300 euros en metàl·lic. De l'institut no van arribar a robar res, però sí que van accedir-hi a través d'una finestra que està malmesa.

Divendres al matí, la policia científica va treballar en els tres centres per treure'n empremtes digitals i els Mossos investiguen els tres robatoris que s'han produït durant el confinament decretat pel Govern espanyol.

El sergent de la Policia Local, Alonso Caballero, ha lamentat els fets i, tal com va dir en l'acte de nomenament, demana mà dura de la justícia amb els delinqüents reincidents.