La Policia Local de la Jonquera ha detingut avui un home de 37 anys i nacionalitat francesa que al seu vehicle duia els quatre ordinadors que la setmana passada van robar a l'escola Josep Peñuelas del Río. L'arrest s'ha produït al carrer Horta d'en Geli quan una patrulla policial ha aturat el cotxe en el marc d'un operatiu contra el tràfic de droga. L'home, a qui se l'acusa d'un delicte de receptació, està pendent de passar a disposició judicial .

Els fets han passat aquest dimecres, quan els agents han aturat un vehicle al nucli urbà de la Jonquera durant un servei programat contra el tràfic d'estupefaents. Al conductor se li ha trobat marihuana, per la qual se li ha imposat una denúncia administrativa, i quan la Policia Local ha inspeccionat l'interior del cotxe, hi ha localitzat quatre ordinadors portàtils. Un cop fetes les comprovacions, els agents han determinat que es tractava dels aparells que la matinada del divendres 27 de març uns lladres es van endur de l'escola de primària de la Jonquera. Per aquest motiu, se l'ha arrestat i s'investiga la seva possible relació amb els fets.

Uns lladres van entrar divendres passat a la matinada a la llar d'infants Terra de Vents, l'escola Josep Peñuelas del Río i l'institut de la Jonquera i es van endur diversos electrodomèstics, diners en metàl·lic i aparells electrònics, a més d'ocasionar destrosses en el mobiliari. Els lladres van accedir als centres escolars entre les dues i les sis de la matinada de dijous a divendres i van esbotzar persianes i trencar diverses finestres.