La Fundació Salut Empordà ha registrat una nova mort per coronavirus i el global de defenduncions des de l'inici de la crisi sanitària s'eleva a quatre. Avui, a més, l'ens, que gestiona l'Hospital de Figueres, el sociosanitari Bernat Jaume i l'ABS de l'Escala, ha sumat 13 casos més i el total ascendeix fins a 103. Hi ha 27 professionals sanitaris confirmats, 3 més que ahir, i 7 noves altes, amb un total acumulat de 21.

D'altra banda, l'Hospital de Figueres ha començat a traslladar pacients de COVID-19 a la Clínica Santa Creu gràcies a un acord de col·laboració entre els dos centres figuerencs per a l'abordatge conjunt de la crisi del coronavirus a la comarca. Es tracta dels malalts que es troben al tram final del tractament i susceptibles de rebre l'alta o bé aquells que per motius terapèutics tindran dificultats si s'estan a casa seva.

29 llits

La Clínica Santa Creu facilita 29 llits que s'incorporen als de l'Hospital de Figueres donant continuïtat a les plantes del centre. Així aquests pacients estaran sota la supervisió i seguiment dels professionals de la Fundació Salut Empordà i de l'equip sanitari de la Santa Creu. A més, es garanteix l'accés a l'historial mèdic compartit d'aquests malalts per part dels dos centres.Pel que fa a la part logística de l'estada d'aquest pacients, com són l'alimentació o la medicació, anirà a càrrec de la Fundació.

El fet que l'Hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume encara disposin de llits lliures permet fer una incorporació progressiva dels recursos de la Clínica Santa Creu, de manera que el dispositiu estarà a punt quan es produeixi el pic de la demanda per pacients contagiats de coronavirus a l'Alt Empordà, asseguren des de la fundació Salut Empordà.