L'Ajuntament de Figueres ha impulsat mesures socials per a facilitar el confinament dels col·lectius més vulnerables durant la crisi sanitària i pal·liar els efectes socials que esta generant. El consistori ha ampliat el nombre d'allotjaments residencials d'urgència, passant de 4 a 7 pisos, així com els llits disponibles al pavelló esportiu Rafel Mora per a persones sense sostre. Inicialment se n'havien habilitat 20 i ara ja són 22 les persones que hi ha confinades.

En el cas de l'equipament esportiu, la mesura es va prendre en col·laboració amb Càrites i la Creu Roja perquè els pisos socials, les places d'una pensió i el Centre Social Rosa Ymbert ja estaven pràcticament plens.

L'Ajuntament també porta a terme un servei d'ajuda a domicili que atén persones grans dependents que estan a casa. Hi ha 34 professionals que atenen a 134 usuaris. El personal de Serveis socials està realitzant tasques en sis torns de tres persones consistents en trucar persones que viuen soles de més de 70 anys, en coordinació amb el Centre d'Atenció Primària (CAP); portar menjar a domicilis; atenció al pavelló i al menjador social i atenció telefònica.