Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimenge 5 d’abril, a La Jonquera, tres homes, d’edats compreses entre els 36 i 41 anys, de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Segons han informat fonts policials, els fets van transcorrer durant un patrullatge preventiu a la Jonquera per tal de garantir l’aplicació de les mesures de confinament. Tot i l’estat d’alarma que restringeix els desplaçaments els agents van detectar un vehicle, amb matrícula franceses, que circulava per la N-II.

Davant les respostes evasives i el nerviosisme que presentaven els tres ocupants, els agents van decidir escorcollar el vehicle. Ocult a l’interior, amagat en unes jaquetes sota el seient del copilot, van trobar diverses substàncies empaquetades i dosificades amb 204,37 grams d’haixix, 2,19 grams de marihuana, 99.25 gams d’heroïna i 33,65 grams de cocaïna.

El valor total de la droga que transportaven els tres detinguts, segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents, rondaria els 9149 euros. Els arrestats, un d’ells amb antecedents, van passar el mateix dia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.