Els Mossos han detingut un home de 25 anys, nacionalitat espanyola i veí de Peralada com a presumpte autor del robatori en una casa de Masarac, a l'Alt Empordà, on va ser sorprès per una familiar de la propietària de l'habitatge. Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dissabte en un comunicat que al detingut se li imputa un delicte de robatori amb força.

Els fets van tenir lloc el passat 30 de març, quan els Mossos de la comissaria de la Jonquera van ser alertats que s'estava produint un robatori en un domicili propietat d'una dona d'edat avançada. Uns veïns de la casa van avisar la propietària de la casa que havien vist una persona que estava traient objectes de l'habitatge i posant-los en una furgoneta. Una familiar de la dona es va acostar fins a la casa i va veure l'home carregar mobles antics al vehicle. Quan la va veure, li va explicar que un amic li havia donat les claus de la casa per buidar-la, es va disculpar i va marxar del lloc. Aquesta familiar, que va comprovar que a l'interior de la casa faltaven diversos objectes i que la porta havia estat forçada, va avisar llavors a la policia, que va iniciar la investigació per localitzar l'autor del robatori.

El passat 15 d'abril, els agents van localitzar el presumpte autor del robatori i van procedir a la seva detenció, si bé la investigació continua oberta per determinar si l'home va comptar amb l'ajuda d'una altra persona. El jutjat de guàrdia de Figueres va decretar el dia 15 la llibertat amb càrrecs del detingut.