El cuiner del Celler de Can Roca, Celler de Can RocaJoan Roca, copropietari d'aquest restaurant de tres estrelles Michelin de Girona considerat dues vegades el millor del món, ha instat els hostalers de l'Empordà a potenciar els productes de proximitat quan es produeixi la reobertura dels seus negocis.

Roca ha recomanat que es generi una xarxa que abasti de tot aquest producte amb una mirada "cap a la terra" i cap a l'entorn "amb vincles més directes amb el sector primari".

El cuiner ha expressat aquesta opinió davant els membres de l'Associació d'Hostaleria de l'Empordà durant una xerrada a través d'internet en el marc de la junta oberta de l'entitat.

Joan Roca està convençut que, "quan la gent comenci a veure la llum, hi haurà molt turisme local" i que, en algun moment, es recuperarà la normalitat.

"Ara cal reclamar-li mesures a l'Estat perquè ens tinguin en compte i també treballar amb propostes perquè els nostres clients se sentin més cuidats que mai", ha afegit.

Roca veu el turisme de proximitat, que en el cas de la comarca de l'Alt Empordà inclou el francès, com a solució a curt termini i insisteix que el tracte i la professionalitat seran "encara més importants".

La gent, en la seva opinió, serà després de la pandèmia "més sensible a la sostenibilitat, a la responsabilitat social, a l'ecologia i a tenir cura del planeta".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus