El confinament dels humans a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus està tenint diverses repercussions directes en el comportament de la fauna terrestre i marítima. A la costa empordanesa, aquestes darreres setmanes s'han pogut veure diversos grups de dofins mentre nedaven molt a prop de les cales i platges. La poca activitat facilita que els animals perdin la por.

Divendres, un pescador empordanès professional va arribar a albirar un tauró nedant a tocar de la seva embarcació entre les Illes Medes i l'Escala. L'aleta superior del peix sobresortia clarament de l'aigua, però costa diferenciar de quina espècie es tractava donat que l'enregistrament va ser fet amb la mar una mica moguda. A la Mediterrània n'hi ha seixantena d'espècies de taurons i rajades.

A la costa empordanesa, de tant en tant, els pescadors capturen accidentalment gats, tintoreres, guineus, peregrins i bocadolça, entre altres. No hi ha constància històrica recent de cap atac d'aquests peixos a humans a la nostra costa i la seva presència és cada cop més minsa.