Els tests de coronavirus practicats aquest dimecres a la Policia Local de Roses (Alt Empordà) s'han saldat amb un resultat de quatre positius i sis casos dubtosos, fet que ha provocat l'aïllament dels deu agents fins a la realització de les proves concloents mitjançant diagnòstic PCR. La reducció de plantilla provoca l'eliminació d'alguns serveis no essencials fins a la reincorporació dels agents, garantint-se en tot moment els serveis essencials de prevenció i seguretat.

Al llarg de la jornada s'han practicat a tota la plantilla els tests que permeten detectar en pocs minuts si una persona té el coronavirus o no. Deu dels quaranta agents han donat resultat positiu o dubtós, xifra que representa un 25% de la plantilla actual. L'Ajuntament de Roses està fent les gestions necessàries amb el Departament de Salut a través del CAP de la població, així com amb la mútua sanitària del cos, per tal de poder practicar el més aviat possible els tests de diagnòstic PCR, de major fiabilitat, que permetran establir el nombre exacte de contagis.

L'estat de salut dels agents detectats com a positius o dubtosos és en el moment actual bo, i cap d'ells presenta simptomatologia de la malaltia. La resta de plantilla continuarà realitzant la seva tasca reforçant, encara més, les mesures de protecció establertes i extremant-se també les desinfeccions que ja s'apliquen a les dependències policials.

Davant d'aquesta situació i l'aïllament preventiu necessari dels agents que han donat resultat positiu o dubtós, els serveis que presta la Policia Local es readapten i deixaran de prestar-se alguns serveis no essencials, com ara les felicitacions d'aniversari que es feien a les famílies amb infants que celebren anys durant aquests dies de confinament. Els serveis essencials que afecten tasques i operatius de prevenció i seguretat es continuaran prestant amb normalitat.