Sis agents de la Policia Local de l'Escala han donat positiu al test del coronavirus Es tracta de sis agents asimptomàtics. Això representa prop de la sisena part de la plantilla, formada per 32 persones.

La presència del virus s'ha detectat arran de la realització del test que es fa a totes les plantilles de policies locals. Que ha gestionat la Diputació de Girona.

La Trisindical dels Mossos (CAt, SME i SPC) ha posat el crit al cel amb aquest nou cas, ja que la comissaria de l'Escala és compartida entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Aquesta agrupació sindical reclama que es facin proves als Mossos, també per poder vetllar per la salut dels policies locals, ja que els mossos, com explica una de les portaveus de la Trisindical, Maria José Dávila, això també els posa en perill.

Aquests positius han obligat a enviar a casa tots els policies locals asimptomàtics i adaptar-se a la nova realitat, és a dir, restructurant quadrants, asseguren fonts municipals per tal de donar el servei com ara.

Mentre que els Mossos destinats a l'Escala segueixen tots a la comissaria sense saber si tenen la covid-19

El sindicat USPAC també denuncia la situació i assegura que estan farts "de rebre el tracte vexatori per part del Departament d'Interior" i demanen que també se'ls facin els tests PCR.

La portaveu de la Trisindical, Maria José Dávila explica que en aquests moments la situació a la comissaria de l'Escala és surrealista, ja que és un dels punts de Girona on es fan patrulles mixtes. Per evitar contagis, el que es fa és el policia local va en un cotxe amb un altre agent local, i el mosso amb un altre vehicle amb un mosso". El problema que hi veu, denuncia, és com es farà front a una emergència, si ho faran uns o altres i com.

La Trisindical i la Uspac denuncien també els fets de Salt, on hi ha 12 infectats de covid-19, dels 53 policies que formen la plantilla.

A mesura que es facin proves a les policies locals això pot anar a més, com ahir explicava Diari de Girona.

Però els Mossos segueixen sense fer proves i això porta a situacions per exemple, a Salt: on hi ha agents de la Policia Local que hauran de fer patrulla mixta amb Mossos que no saben si són negatius. La Trisindical també explica que per evitar els contacte amb agents diferents, a la de Vistalegre de Girona on s'intenta que sempre siguin els mateixos agents els qui surten junts a patrullar.

També denuncia la falta de material de protecció i Uspac va també més enllà i afirma que en comissaries mixtes, "els mossos destinats en aquestes comissaries han de ser confinats fins que no se'ls faci les proves i es confirmi que es troben en plenes facultats per poder seguir fent la seva feina en condicions i seguretat per la ciutadania, companys i les seves pròpies famílies".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus