24 de abril de 2020
24.04.2020
Diari de Girona

Intenta passar 100 quilos de droga per la frontera amb un camió carregat de patates

El conductor intenta evitar el control fronterer a la Jonquera i acaba detingut · La Policia Nacional descobreix 97,71 quilos de marihuana camuflats

24.04.2020 | 12:07
Els agents amb la droga descoberta, a l'esquerra, que anava camuflada entre els sacs de patates

La Policia Nacional ha comissat 97,71 quilos de marihuana camuflats en el remolc d'un camió carregat de patates amb destinació França.

El xofer va intentar burlar el tancament de fronteres terrestres amb França. Aquests fets es van produir durant un dispositiu de control estàtic establert a l'AP-7 al terme municipal de la Jonquera-

El conductor del camió va realitzar una maniobra brusca i evasiva en detectar la presència de control policial. Aquesta actuació s'emmarca en els controls establerts en les fronteres terrestres amb motiu del seu tancament per causa de la Covid-19.

Els fets van tenir lloc el matí del dia 20 d'abril durant un control de la Policia Nacional establert a l'AP-7 en sentit França, al terme municipal de la Jonquera, amb motiu del tancament de fronteres.

Els agents actuants van donar l'alto a un camió amb matrícula espanyola, que en detectar la presència policial a la distància va realitzar una maniobra evasiva i que va alertar els policies. En identificar el conductor aquest va mostrar una actitud especialment esquiva i especialment nerviosa pel que es va disposar registrar la cabina i el remolc per si pogués estar ocultant algun tipus d'il·lícit penal.

Entre els palets de patates
Després d'examinar el remolc els agents van observar que la càrrega no estava uniformement distribuïda i que entre els palets de sacs de patates que transportava, hi havia uns forats d'on emanava una forta olor. Van suposar que podria ser una substància estupefaent.

Un cop realitzada una inspecció minuciosa de la càrrega van localitzar un total de 17 bosses de plàstic negre de grans dimensions i que contenien al seu interior el que semblaven ser cabdells de marihuana.

Més de 97 kg. de droga al buit

La droga confiscada es trobava perfectament precintada mitjançant un sistema de bosses al buit per assegurar la seva conservació, en total 97,71 quilos.

Davant dels fets, els agents de la Policia Nacional van arrestar el xofer del camió, de nacionalitat francesa, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, que va ser posat a disposició de Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia competent.

En l'actuació van participar agents de la Policia Nacional de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres, UIP, la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera, així com participar una dotació dels Mossos d'Esquadra.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook