L'Ajuntament de Figueres ha amplia fins als 300.000 euros la subvenció als establiments de la ciutat que implementin mesures per a la seguretat i la higiene per obrir al públic un cop s'aixequi l'estat d'alarma. Segons informen en un comunicat, l'èxit de la mesura ha fet que el consistori ampliï aquestes ajudes, que en un principi havia de ser de 200.000 euros. Els establiments comercials i de restauració que implantin sistemes de seguretat o tinguin previst fer-ho, s'hi podran acollir i rebran un ajut de màxim 1.000 euros.

La mesura va destinada a tots aquelles establiments i empreses que tinguin servei d'atenció al públic presencial i hagin d'implantar elements estructurals com són la instal·lació de mampares, màquines de purificació d'ozó, màquines de cobrament automàtiques o qualsevol mesura que recomanin les autoritats sanitàries.

Aquesta és una de les mesures incloses en el pla de reactivació econòmica que està elaborant l'Ajuntament de Figueres amb la finalitat de potenciar l'activació del comerç i donar la seguretat i la confiança als clients perquè vagin a comprar als establiments de la ciutat.

La convocatòria i les bases s'aprovaran la setmana vinent.