Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) que pretenien creuar la frontera amb 9 quilos de cabdells de marihuana. Els dos nois circulaven en cotxes separats per una pista forestal amb l'objectiu d'evitar els controls policials. Però es van topar de cara amb un que havien muntat els Mossos d'Esquadra.

La detenció dels joves va tenir lloc aquest dimarts passat. Els Mossos havien muntat un control a la carretera que comunica Maçanet de Cabrenys amb Ceret. Allà, van aturar dos vehicles amb matrícula francesa. Els conduïen dos joves de Perpinyà de 26 i 28 anys, un de nacionalitat espanyola i l'altre marroquí.

D'entrada, els nois van explicar que tenien una empresa de compravenda de vehicles i que, precisament, tornaven cap a França per separat perquè acabaven d'anar a recollir un cotxe. Però els agents van veure que un d'ells estava molt nerviós, van recelar i van decidir escorcollar els dos vehicles.

A l'interior d'un, van trobar dues bosses de grans dimensions que contenien 9,6 quilos de cabdells de marihuana. En total, el valor de la droga intervinguda al mercat negre puja a 54.315 euros.

Els Mossos van detenir els dos joves per un delicte contra la salut pública. Els dos arrestats, que no tenen antecedents, van passar aquest dijous a disposició judicial a Figueres i van quedar en llibertat provisional.