Costes ha començat a reparar el tram del passeig d'Empúries que es va ensorrar durant el temporal Gloria davant la platja del Portitxol. Els treballs havien començat abans de Setmana Santa però es van quedar aturats amb l'establiment de l'Estat d'Alarma. Ara es reprenen i es cacula que estaran enllestits a finals de juny.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha aprofitat la visita per demanar més inversions en un dels espais més emblemàtics de la Costa Brava.

"La zona d'Empúries és un dels espais més emblemàtics del país i cal que s'estableixi una aposta en què participin totes les administracions implicades", apunta l'alcalde de l'Escala.

D'altra banda, l'Ajuntament de l'Escala s'estan fen càrrec d'altres millores al passeig amb la substitució de tanques perimetrals malmeses de fusta.

Els treballs que s'estan portant a terme consisteixen en enderrocar el mur que va quedar afectat i refer-lo de nou, una mica més enrere. Així, segons han informat, guanyen superfície a la platja i alhora intenten minimitzar els efectes de futurs temporals.

Els treballs inclouran el reforç de la base de la duna litoral per evitar que continuï retrocedint.

El tram enfonsat se situa a una de les platges més concorregudes d'Empúries, la del Portitxol. A peu d'aquesta platja hi ha un hotel.

Aquest matí s'ha fet una visita d'obres, en què han participat representants municipals i del servei de Costes i en què l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha instat a reprendre els contactes per trobar noves inversions de millora al passeig, tant pel que fa al paviment i l'enllumenat, com a l'estat de les platges.

En aquest sentit, es va demanar que s'estudiés el motiu pel qual algunes platges de la zona d'Empúries han anat perdent part de la sorra i quines actuacions caldria fer per tal de millorar la situació.

Millores a les tanques i la duna litoral

L'Ajuntament de l'Escala també ha assumit des de fa unes setmanes els treballs de millora de les tanques de separació i protecció de la duna litoral del passeig d'Empúries, que ha d'incloure també la millora dels trams de paviment de fusta que hi ha cap a la banda més propera a Sant Martí d'Empúries.

En aquests treballs, l'Ajuntament invertirà uns 300.000 euros. L'objectiu és que també estiguin acabats a finals de juny, tot i que en funció de com evolucionin els treballs, es podria deixar una part per després de l'estiu.