L'Escala ha celebrat aquest migdia un emotiu minut de silenci per condemnar la mort de la veïna Annik Chenut, de 65 anys, a mans de la seva parella, un home de 72 anys i nacionalitat espanyola. A la plaça de l'Ajuntament s'hi han concentrat unes 150 persones per rebutjar aquest nou crim masclista, el primer del 2020 a comarques gironines, i recordar Chenut.

L'alcalde Victor Puga ha lamentat els fets i ha recordat que Annick Chenut era un persona molt coneguda a l'Escala, on regentava la immobiliària Aires de l'Escala.

Puga ha assegurat que no s'havia activat cap protocol de Serveis Socials perquè desconeixien que s'estigués produïnt cap situacio de violència masclista. I és que els Mossos han confirmat que no s'havia interposat cap denúncia.

Puga, a més, ha demanat un major esforç per part de totes les administracions per frenar els casos de violència contra la dona.

Veïns, amics i familiars han participat també en l'acte d'aquest migdia, així com representants polítics.

Els Mossos van trobar el cos d'Annick Chenut dimecres al matí esteda al jardí i coberta amb una cortina. El cos presentava diverses ganivetaded al tronc. La seva parella es va suïcidar després de cometre el crim penjant-se d'un arbre d'una finca veïna. A l'habitatge, els Mossos van trobar diverses notes de l'home en què assumia implícitament l'autoria del crim. El cas està sots investigsció.