La Policia Nacional i la Policia NacionalGuàrdia Civil

Els dos cossos policials conjuntament han arrestat els 5 membres de la banda dedicada al tràfic de drogues a Espanya i escala europea.

També han comissat 160 quilos de marihuana(100.000 pastilles), un quilo de ketamina i sis quilos de cristall. A banda, també han intervingut 150.000 euros, quatre vehicles d'alta gamma i una pistola amb el número de sèrie esborrat.

Aquesta banda va ser escapçada en part el mes de maig a la Jonquera. Els agents van localitzar 150 quilos de marihuana ocults en un camió que intentava travessar la frontera cap a França i amb destinació a Alemanya. La policia va arrestar els dos ocupants del camió.

La investigació policial va començar al març quan van saber que en nau industrial de Sabadell es podien estar portant a terme activitats relacionades amb el narcotràfic. Paral·lelament la Policia Nacional va iniciar una investigació sobre una persona que podia dedicar-se al tràfic de drogues ocultant en dobles fons de vehicles.

Entre les investigacions dels dos cossos policials figuraven coincidències, per la qual cosa es va crear un equip conjunt d'investigació.

Modus operandi

L'organització delictiva, assentada a Barcelona, estava perfectament estructurada i jerarquitzada essent el seu màxim responsable l'encarregat de distribuir les funcions de la resta de membres i d'administrar els diners de la banda.

En un nivell inferior estava la seva mà dreta, encarregat de seleccionar els llocs on es realitzaven els intercanvis de droga i diners.

La resta dels membres de la xarxa s'encarregaven del transport de la droga en dobles fons de vehicles que adaptaven meticulosament per passar desapercebuts i no ser descoberts en el cas de controls rutinaris, amb l'objectiu que la mercaderia arribés al seu destí.

Fases d'explotació

Durant la investigació s'han dut a terme tres fases d'explotació. En la primera fase, duta a terme el 18 de maig, van confiscar a la Jonquera 150 quilos de marihuana ocults en un camió quan intentava passar la frontera a França amb destinació a Alemanya. Van ser detinguts els dos ocupants d'el camió.

En la segona fase, desenvolupada el dia 5 de juny, van aturar al capitost de l'organització i a la seva mà dreta després llogar un traster a Barberà de Vallès on immediatament van emmagatzemar 10 kg de marihuana, 71 kg d'haixix, 52 kg d'èxtasi (100.000 pastilles), 6 kg de vidre i un kg de ketamina en pols, droga intervinguda durant el registre del traster.

Finalment i en una tercera fase, que es va produir el 6 de juny, els agents van registrar els domicilis el responsable de l'organització i de la seva mà dreta, intervenint 150.000 euros, quatre cotxes d'alta gamma i una pistola amb el número de sèrie esborrat. També van arrestar el cinquè integrant de l'organització.

La policia destaca que la banda a més de manejar molts tipus de drogues, portava armes i modificava els seus vehicles amb dobles fons sofisticats amb un sistema d'obertura mitjançant un motor elèctric, dotant-los d'inhibidors de freqüència per evitar possibles vigilàncies policials.